De eerste 8 dagen na de bevalling noemen we het kraambed. In deze periode komen wij nog regelmatig (3-5 keer) bij je thuis. We beantwoorden vragen, geven advies, controleren jou en de baby en bespreken de bevalling na. Dit doen wij in samenwerking met de kraamverzorgster die bij jullie thuis is.

Een week na de bevalling heb je als ouders vaak voldoende informatie gekregen en genoeg vertrouwen om de baby alleen te verzorgen. Onze zorg en die van de kraamzorg is dan niet meer nodig. Vanaf de 8e dag na de bevalling neemt de huisarts de zorg van ons over. Mocht jij of de baby ziek worden kun je vanaf dit moment de huisarts weer bellen. Het consultatiebureau neemt de algemene zorg over met betrekking tot voedingen, gewicht en vaccinaties van je baby.

Wanneer je de eerste 6 weken na de bevalling vragen hebt die betrekking hebben op de bevalling of het kraambed mag je ons altijd bellen.

Ook kun je een bezoekje in het kraambed van de wijkverpleegkundige verwachten. Zij zal tussen de 5e en 8e dag de hielprik en de gehoortest afnemen. Voor meer informatie hierover kun je kijken op rivm.nl

Ben je in het ziekenhuis bevallen, dan worden wij door het ziekenhuis gebeld wanneer je naar huis toe gaat. Wij komen dan de dag na thuiskomst bij je langs.

Als je ongerust bent of vragen hebt in het kraambed, mag je ons altijd bellen op het mobiel nummer.